Då har vi dragit igång säsongen på "riktigt" med den första matchen.
Träningsmatch mot Stenungsund stog för dörren och det var ett taggat, spänt gäng tjejer som tog E6:an till Stenungsund och den "nya" Sundahallen.

Truppen bestod av: Målvakter Cissi och Amanda
Backar: Bergman, Styrmark, Amalia och Julia (som vi lånat in från 02:orna)
Forwards/centrar: Marlene, Sara, Mariana, Felli, Malin Mia och Linnea (som vi lånat in från 02:orna)

Mycket prat innan match var att vara "täta" bakåt då vi möter ett rikitgt vasst hemmalag, jobba på våra positioner, hamna rätt i försvar och visa jävlar anama och sedan slå om i vassa kontringar.

Period 1.
Som väntat så tar hemmalaget tag i bollen och spelar runt, men Daik ligger rätt i positionerna och hemmalaget får leta passningsvägar för att lösa upp Daik-försvaret. Hemmalaget pressar ner oss stundtals och har flera avslut inledningsvis men en het Cissi i målet håller nollan. Daik saknar inte chanser, vi vinner boll på mittplan och kontrar och skapar flera chanser som inte riktigt vill in, men tendenserna är bra. Med ett stabilt försvar så vågar vi lyfta upp spelet lite i planen och vågar hålla i och etablera. Detta hårda jobb resulterar dryga 13 minuter in i perioden ett frislag i offensiv zon vid sargen där Amalia petar till Julia som lägger in bollen på kassen och i röran framför lyckas Mariana trycka in en retur till "överraskande" 0-1. Detta ger oss gott go i laget, men redan halvminuten åker vi på en utvisning Vi lyckas döda denna och får hemmalaget att ta avslut utifrån och vi reder ut boxplay, detta tillsammans med målet ger oss självförtroende och vi fortsätter i samma bana med hårt försvarsarbete och vassa kontringar. Stenungsund håller i boll och skapar fler chanser men vi låter de ta de flesta skott utifrån och tar kampen framför egen kasse vilket resulterar att vi går till periodpaus i ledning 0-1.

Period 2
Perioden börjar lite snöpligt där hemma laget slår en djupledsboll som vi olyckligt råkar styra in i eget mål redan efter dryga 10 sekunder.. Jaja.. bryt ihop och kom igen...
Bara dryga 2 minuter senare så åker vi på en utvisning för slag och Stenungsund får PP. I vårat boxplay så lyckas vi styra hemmalaget så de inte riktigt lyckas med sidledspassningarna för att få förflyttning på vår box. Efter dryga halva boxplayet vinner Sara en närkamp vid sargen och sätter full fart mot hemmakassen, där hon distinkt trycker in 1-2 i numerärt underläge.. Stenungsund steppar upp tempot i sitt spel och dryga 8 minuter in är kvitteringen ett faktum och inom loppet av 3 minuter går Stenungsund till ledning med 5-2. Vi gör ett planerat målvaktsbyte dryga 10 min in i perioden och Amanda får ta plats mellan stolparna.
Vi lyckas reducera 14.12 genom Linnea som bryter in från kanten efter passning av Karina bergman och srpätter upp bollen i bortre krysset till 5-3. Minuten senare får vi chans i 5v4 och bara efter halva pp så får vi chan 5v3. vi skalpar flera chanser men skärpan fanns där inte eller så ville bollen inte in helt enkelt.

Period 3
Perioden går helt i hemmalaget tecken, med en bredare för dagen matchtrupp och med fler matcher i benen så orkar dom hålla tempot uppe.. vår ork räcker inte till och vi blir stillastående och tittar lite mycket boll i eget försvar. Trots att hemmalaget vinner tredje perioden med klara 5-0 med mersmak så skapade vi några fina chanser.

Analys:
Med tanke på att detta var första matchen för säsongen så var det en gedigen insats, vi möter ett starkare lag men håller "jämna" steg med dom i drygt en halv match.. får vi lite fler matcher och bra intensitet på träningarna så kommer vi vara bra på g inför seriepremiären om 3 veckor. Boxplay funkar kanon och vårat PP funkar också bra med tanke på att vi inte hunnit nöta så mycket av det.
Försvaret funkar stundtals riktigt bra, det är när vi blir "tysta" som vi inte riktigt är med men det är ngt som kommer bli bättre under säsongen och det är jag helt övertygad.
Våra Juniorer som var med idag och som debuterar på seniornivå gör riktigt bra i från sej där de står för 1 mål och 1 ass. lite mer kontinuitet så lovar det gott inför framtiden.

Vill lyfta fram våra Juniorer:
Julia - spelar klokt och moget i försvaret. Gör det inte svårt för sej utan spelar enkel och rakt. gör en assist för dagen.
Linnea - spelar halva matchen, men även hon spelare enkelt, vågar gå på egna avslut och tar för sig i närkamperna. Gör 1 mål för dagen.
Våra duktiga målvakter:
Cissi - (som startar denna match) gör en del riktigt svettiga räddningar och jobbar stenhårt. kommer in i matchen på ett bra sätt..
Amanda - får en tuff start när hon kommer in i mitten av andra perioden, men jobbar sej snabbt in i matchen och står även hon för flera svettiga räddningar..
Känns riktigt tryggt som tränare att vi har två starka målvakter och att de får bra konkurrens av varandra samtidigt som de är peppande mot varandra..

Nu tar vi nya tag kommande veckorna med bra träningar så kommer vi taggade och hungriga till Matchen mot Rocket i uddevalla den 30 september..